Business

Johdanto: Kotoa työskentely voi olla hienoa niille, jotka nauttivat yksin ajasta

Introvertit iloitsevat! Kotoa työskenteleminen on täydellinen tapa välttää ihmisiä ja saada asiat hoidettua. Ei enää toimistokeskusteluja tai lounaita työtovereiden kanssa. Voit pitää tauon milloin haluat, kuunnella musiikkia ilman kuulokkeita ja käyttää mukavia vaatteita koko päivän.

Kotona työskentelyssä on tietysti myös huonoja puolia. Saatat kaipaamaan toimiston mukana tulevaa sosiaalista vuorovaikutusta, ja voi olla vaikeaa pysyä keskittyneenä, kun häiriötekijöitä on niin paljon. Mutta jos nautit yksinoloajasta etkä välitä pientä ylimääräistä vaivaa pysyäksesi tehtävien parissa, kotona työskenteleminen voi olla sinulle mahtavaa.

Etätyön plussat

Etätyössä on monia etuja, mutta usein unohdetaan, että se sopii täydellisesti introverteille. Tässä on kolme syytä:

Ensinnäkin etätyö antaa introverteille mahdollisuuden työskennellä omassa tilassaan ja omaan tahtiinsa. He voivat pitää taukoja aina tarpeen vaatiessa ilman, että heidän tarvitsee tuntea häiritsevän muita.

Toiseksi introvertit tekevät yleensä parhaansa, kun he voivat keskittyä keskeytyksettä pitkiä aikoja. Tämä on usein helpompaa tehdä töitä kotoa käsin, koska häiriötekijöitä ja keskeytyksiä on vähemmän.

Lopuksi etätyö voi auttaa introvertteja rakentamaan vahvempia suhteita kollegoihinsa, koska heillä on enemmän mahdollisuuksia kommunikoida sähköpostitse tai chatin kautta. Tämä voi olla loistava tapa rakentaa ihmissuhteita joutumatta epämukavaan sosiaaliseen tilanteeseen.

Vähemmän häiriötekijöitä kollegoilta

On monia syitä rakastaa etätyötä, mutta introverteille työtovereiden häiriötekijöiden puute on suuri etu.

Jos olet introvertti, tiedät luultavasti liiankin hyvin sen tunteen, että olet tyhjentynyt pitkän päivän jälkeen, kun olet ollut ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa. Siksi etätyö voi olla täydellinen niille, jotka haluavat työskennellä yksin.

Tietysti kotoa työskentelyyn liittyy edelleen joitain haasteita, kuten häiriötekijöiden välttäminen ja motivaation ylläpitäminen. Mutta pienellä suunnittelulla ja vaivalla voit valmistautua menestykseen.

Mukavampi työympäristö ja joustavammat työajat

Etätyö on yleistynyt viime vuosina, ja hyvästä syystä. Se mahdollistaa työntekijöille mukavamman työympäristön ja joustavammat työajat.

Introverteille etätyö sopii täydellisesti. He voivat välttää toimistotyöskentelyyn liittyvää small talkia ja toimistopolitiikkaa. Ja he voivat pitää taukoja aina, kun heidän täytyy ladata akkujaan.

Joustavat työajat ovat toinen etätyön etu. Työntekijät voivat aloittaa ja lopettaa päivänsä silloin kun heille sopii, mikä helpottaa perhevastuiden tai muiden työn ulkopuolisten sitoumusten hoitamista.

Kaiken kaikkiaan etätyö tarjoaa työntekijöille useita etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille ihmisille.

Etätyön miinukset

Etätyössä on muutamia mainitsemisen arvoisia haittoja. Yksi on eristäminen joukkueen jäsenistä. Jos olet introvertti, tämä ei ehkä ole huijaus sinulle. Jos olet kuitenkin ekstrovertti, sinun voi olla vaikeaa luoda suhteita joukkuetovereihisi, kun et ole samassa fyysisessä tilassa. Toinen haittapuoli on, että kotona voi olla helppo hajamielinen. Koska niin monet asiat kilpailevat huomiostamme, on tärkeää asettaa rajat ja luoda oma työtila häiriötekijöiden minimoimiseksi. Lopuksi etätyöntekijät voivat joskus tuntea tekevänsä töitä koko ajan, koska työn ja kotielämän välillä ei ole selvää eroa. Tämä voi johtaa loppuun palamiseen, jos emme ole varovaisia.

Johtopäätös: Kotoa työskentely on viime kädessä henkilökohtainen mieltymys

On monia syitä, miksi ihmiset haluavat tehdä etätyötä, mutta yksi yleisimmistä on se, että se sopii täydellisesti introverteille. Introvertit ovat usein tuottavampia ja luovempia, kun he työskentelevät yksin, ilman kiireisen toimiston häiriötekijöitä.

Jos olet introvertti ja harkitset etätyötä, sinun tulee pitää mielessä muutama seikka. Varmista ensin, että sinulla on kotonasi rauhallinen, yksityinen tila, jossa voit keskittyä työhön. Toiseksi, käytä aikaa vahvojen suhteiden rakentamiseen kollegojesi kanssa, vaikka et koskaan tapaisi heitä henkilökohtaisesti. Ja lopuksi, älä pelkää pyytää apua, kun sitä tarvitset – kotona työskentely voi olla eristäytyvää, joten on tärkeää ottaa yhteyttä ystäviin ja perheeseen saadaksesi tukea.